. Podzimní škola nejen pro pedagogy – map-orpcernosice

Podzimní škola nejen pro pedagogy

V rámci podzimních prázdnin proběhla na území MAS Jihozápad, partnera projektu, Podzimní škola nejen pro pedagogy. Jednalo se o 3  semináře určené pro pedagogy MŠ a ZŠ škol. První seminář Infekční a parazitární onemocnění u dětí předškolního věku se již opakoval, z důvodu velkého zájmu paní učitelek (první byl v květnu 2019). Seminář se zabýval vývojem imunity dítěte předškolního věku a základními obecnými hygienickými postupy, které musí mateřská škola provést v případě výskytu infekčního nebo parazitárního onemocnění. Byly odprezentovány zákonné možnosti odmítnutí převzetí evidentně akutně nemocného dítěte do mateřské školy a vhodné způsoby oznamování výskytu infekčních a parazitárních onemocnění v mateřské školy. Lektorkou byla Mgr. Pavlína Miltová. 

Odpolední seminář Muzikoterapie, vedla lektorka: Mgr Zuzana Bobeková, jednalo se o interaktivní workshop s aktivním zapojením všech účastníků. Byly probrány základy techniky muzikoterapie a jejich aplikace v praxi pedagoga se zaměřením na mateřské školy a první stupeň ZŠ.  Řešily se aktivity zaměřené na spolupráci ve skupině, relaxaci, zlepšení paměti, pozornosti a rozvoj kreativity. 

Celodenní seminář Aby Vás stres nestresoval, vedený lektorkou MUDr. Marií Skalskou, s podtitulem Stresu se nevyhneme, ale můžeme se s tím naučit pracovat a mírnit jeho dopady. Srozumitelně vysvětloval fyziologické i patologické pochody, které se v našem těle při stresu odehrávají. Nabízel mnoho tipů, jak v praxi stresu předcházet či vzniklé stresové situace řešit a jak předcházet syndromu vyhoření. Hlavní důraz byl dáván na prevenci negativních dopadů stresu (i malá změna může mít v koncovém výsledku velký dopad na naše zdraví). 

Martina Bláhová, MAS Jihozápad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*