. Blahopřejeme všem pedagogům – map-orpcernosice

Blahopřejeme všem pedagogům

Vážené paní učitelky, vážení páni učitelé, pedagogové,

blahopřejeme Vám k Vašemu dnešnímu mezinárodnímu svátku, který je po celém světě připomínán jako oslava jedné z nejosvícenějších postav moderní filozofie Jana Amose Komenského, zakladatele nového vědního oboru a tvůrce ucelené pedagogické soustavy.

Je to svátek každé a každého z Vás. Povolání učitele, patří k těm nejnáročnějším povoláním ze všech. Být totiž rodič, ještě neznamená být pedagog. Vyjadřujeme úctu veškerému pedagogickému stavu a děkujeme Vám za práci, invenci a nasazení, které i v této pandemické době věnujete všem dětem.

Blahopřání a pozdrav si dovolíme zakončit slovy samotného Jana Amose tak, jak si představoval práci a hlavně samu osobu či osobnost učitele (preceptora). Toho považoval ve významu pro vývoj (nejen) dětské duše, jako nejdůležitějšího.

 „…jedno slunce na výsosti stojíc, jedněmi a týmiž paprsky osvěcuje a zahřívá všecku zemi, tak preceptor na katedře stoje, jedněmi a týmiž slovy, jedním a týmž před oči psaním a malováním, všechno všechněm ukazovati může“. Jan Amos Komenský

Buďte dál těmi slunci, která svítí a hřejí naše děti.

Mnoho dobrého, Hana Barboříková a váš tým MAP.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*