. Logopedické náměty a tipy – map-orpcernosice

Logopedické náměty a tipy

Autor příspěvku: Mgr. Kateřina Bláhová

Pro rodiče a děti, kteří nyní tráví většinu času doma společně, tu mám několik tipů na společné aktivity a také nějaká informativní videa.

Jako první tu máme právě informativní video na ožehavé téma správného dechového vzorce dýchání nosem. Správná klidová/odpočinková poloha jazyka je alfou a omegou správné výslovnosti, souvisí s rozvojem mozku, má vliv i na růst čelistí, kvalitu chrupu, sekundárně i na posturu a řadu dalších spojitostí.

https://www.facebook.com/watch/?v=374142603440226

S výše uvedeným souvisí i téma smrkání. Jedná se o věc naučenou, pokud nám dítě nedýchá nosem, může být nácvik smrkání náročný, nezřídka se setkáváme i s 5letými dětmi, které skrkat neumí. Následující video vám poskytne řadu informací a provede vás touto tematikou.

Mami, tati, NAUČTE mě SMRKAT 💨👃Bojujete se SMRKÁNÍM 🤧❓Chápu.SMRKÁNÍ se totiž na rozdíl od DÝCHÁNÍ musíme NAUČIT.A to 👃💨 MŮŽE BÝT pořádná VÝZVA 🥊.Ale také NEMUSÍ. Většina dětí SMRKÁNÍ 🤧 prostě odkouká od druhých 🔭…Slíbený SMRKACÍ manuál je TU 👇pro vás v několika krocích 👣, hrách & aktivitách 👃💨.ZuzAnna, máma & klinická logopedka 👋

Zveřejnil(a) Logopedie JINAK dne Pátek 21. února 2020

Po předchozích dvou informativních videích přicházím s náměty na společně strávený čas s vašimi dětmi. Nesmírně důležitou, a pro většinu dětí zábavnou, aktivitou je hledání chyb nebo zmatků na obrázcích. Vybízí k užití kritického myšlení, rozvíjí porozumění a schopnost vyjadřování u dětí.
S dětmi si povídáme, co je správně a kde je na obrázku chyba, jak by to mělo být správně. 

https://www.facebook.com/pg/bookid.vn/photos/?tab=album&album_id=2142680552702075&__tn__=-UK-R

Omezením kroužků a docházky do mateřské školy přišla řada dětí o svou dávku pohybu. Nezapomínejme ale na jeho význam. Pohybem rozvíjíme řeč, úroveň motorických schopností dítěte významně ovlivňuje jeho řečové schopnosti, tyto oblasti jsou jednoznačně propojené. Následují některé tipy na aktivity, které s dětmi můžete dělat i v domácím prostředí:

  • opičí dráha

Páteční opičí dráha už k vám letí..🤩🤸🏼‍♂️🐒..Použijte to, co máte doma. Zkuste první dráhu postavit vy a pak dejte prostor dětem – dají si určitě záležet a hlavně vymyslí to, co je bude zaručeně bavit!👍🥅🧘🏻‍♀️..Pěkný víkend a v pondělí se těšte na TÝDENNÍ VÝZVU PRO PŘEDŠKOLÁKY..😉

Zveřejnil(a) Monkey's Gym dne Pátek 3. dubna 2020
  • opakuj po mě – Aktivita rozvíjí kromě motoriky i uvědomění si vlastního těla, rozvoj prostorové orientace a pozornosti.
JUEGO DE LATERALIDAD

Actividad de psicomotricidad y lateralidad para los pequeños. Copiamos los movimientos en este ejercicio de espejo. 💟 Más actividades educativas ➡️ http://bit.ly/31hVxh0Créditos agusha29

Zveřejnil(a) Maestras de Preescolar – Recursos y Materiales dne Pondělí 11. listopadu 2019

Poslední tip pro vás již nesouvisí s rozvojem motoriky, ale spíše se zahnáním nudy. Kdo má okno směrem k silnici, může se spolu s dětmi zabavit.

day 6 in the house. #socialdistancing (via @gnuman1979)

Zveřejnil(a) Complex dne Pondělí 16. března 2020

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*