. Wellbeing na školách – map-orpcernosice

Wellbeing na školách

V únoru 2024 se naše dvě kolegyně z projektu, PhDr. Simona Žižková a Mgr. Z. Bobeková, zúčastnily konference Wellbeing ve školách. Touto tématikou se na území MAP ORP Černošice zabýváme již několik let, věnujeme se nejen tématu syndromu vyhoření pedagogických pracovníků, ale i tomu, jak pečovat o duševní pohodu učitelů a žáků celkově.  

Jsme proto rádi, že se tolik potřebné téma otevírá napříč celým školstvím. Všichni chceme školy, kde se cítí dobře žáci, učitelé i ostatní zaměstnanci škol. Chceme prostředí, kde se navazují podpůrné a funkční vztahy, prostředí, kde lze naplno rozvíjet svůj potenciál. Tomu se právě konference věnovala.

V úvodu zazněla slova Silvie Pychové, Lenky Felcmanové, dále vystoupil Ferda Hrdlička za Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Josef Basla za Českou školní inspekci, který všem ukázal analýzy a data související s podporujícím prostředím a duševní pohodou respondentů ve školách.

Tam, kde jsou totiž děti spokojené, se mnohem lépe učí. Od zahraničního hosta jsme se formou online přenosu dozvěděli, jak důležitá je i pohoda učitelů. Program byl nabitý, kromě přednášek a diskuzí se mohli zájemci zúčastnit i workshopů. Barvou konference byla fialová, která je spojená s duševním zdravím. 

Těšíme se, že se nadále toto téma bude rozvíjet a jsme rádi, že k wellbeingu ve školách může přispět i my.

Fotografie: Unsplash, Partnerství pro vzdělávání 2030+, Simona Žižková Procházková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*