. Seznamte se s iNaturalist – map-orpcernosice

Seznamte se s iNaturalist

Poslední březnové úterý proběhne v Historické budově Národního muzea zdarma seminář, jehož cílem je seznámení pedagogických pracovníků s mobilní aplikací iNaturalist.

Aplikace by mohla být skvělým didaktickým prostředkem, který by pedagogičtí pracovníci mohli využít nejen při výuce přírodopisu, ale třeba i angličtiny nebo statistiky.

Aplikace celoročně shromažďuje pozorování divoké přírody uživatelů z celého světa a slouží tím jako zdroj cenných informací pro profesionální přírodovědce. Nejenže se jedná o jednu z největších databází pozorování živé přírody, aplikace podle fotografie a souřadnic napovídá uživatelům určení jejich fotografií.

Seminář se skládá ze dvou částí a lze absolvovat jednu nebo obě. V dopolední teoretické části se s aplikací seznámí úplní začátečníci. Naučí se základní ovládání aplikace, dozví se o jejím přínosu pro vědecké poznání a o možnostech využití ve školní výuce. V odpolední praktické části si ti, kdo již aplikaci umí používat, vyzkouší vytváření projektů a jejich zacílení na věkové kategorie žáků a na různé badatelské úkoly.

Pokud byste se rádi semináře zúčastnili, rezervujte si místo vyplněním přihlášky zde.

Úvodní foto Unsplash

Program se koná v Historické budově Národního muzea. Foto: Fotoarchiv Národního muzea

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*